Hellas D2 verspeeld ruime voorsprong en verliest nipt.

Nadat Hellas D2 een aantal weken geleden in eigen huis tegen een grote nederlaag was aangelopen tegen Dindoa D2, moest het team vandaag op bezoek bij Dindoa. Waar ze tijdens de thuiswedstrijd niet scherp waren, ging Hellas nu goed fanatiek van start. Het tempo lag hoog, er werden strakke ballen gegooid en mooie aanvallen gecreëerd. In het aanval vak werd begonnen met Sander, Amber (jongen), Esmee en Michelle. Als snel werd de mooie aanval beloond door een goal van Sander 0-1 voor Hellas! In de verdediging begonnen vandaag Gerard, Zoë (jongen), Caitlin en Maartje. Kort nadat we nog mochten juichen scoorde Dindoa meteen de 1-1. Maar onze aanvallers lieten het hier niet bij zitten. Amber onderschepte de bal en scoorde vervolgens zelf de 1-2 waarna Esmee de 1-3 maakte na wederom een mooie aanval. Wat een goed begin van deze wedstrijd.

In het tweede kwart werd het goede spel voortgezet. Gerard was vrij snel trefzeker en ook Zoë pakte haar doelpuntje mee. Zo stonden we ineens met 1-5 voor. Ook nu werd er weer goed verdedigd zodat Dindoa niet veel kansen kreeg. Gerard vond de voorsprong nog niet genoeg en maakte met een mooi afstandsschot de 1-6. Dindoa is een goede ploeg en dat lieten hun aanvallers zien door met een mooie doorloopbal de 2-6 te maken.

Na de rust kwamen Ruben, Lisanne, Stefanie en Amy binnen de lijnen. Esmee schoot bijna direct in de tweede helft met een mooi afstandsschot Hellas naar de 2-7. Wat een beetje jammer was, was dat Dindoa na de rust erg sterk terug kwam. Ze gingen veel combineren en ook bij hen waren een paar wissels toegepast. Ondanks dat Hellas zelf goed bleef spelen, liep de score toch op in het voordeel van Dindoa. Ze kwamen terug tot 7-7. Ondanks dat Hellas nog een strafworp kreeg, lukte het hen niet meer te scoren.

In het laatste kwart bracht Lisanne de voorsprong terug en maakte de 7-8 voor Hellas. Helaas bleef Dindoa erg goed spelen en kregen onze aanvallers niet zo heel veel ruimte meer. De kansen die ze kregen gingen met veel pech net mis en helaas vielen ze bij Dindoa wel goed. Zo werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 10-8. Jammer van deze goede start, maar het team mag trots zijn op deze wedstrijd. Ze hebben laten zien heel gevaarlijk te kunnen zijn en steeds beter te gaan overspelen met elkaar. Ruben, Stefanie en Gerard bedankt dat jullie ons deze wedstrijd extra wilden ondersteunen. Er is nu even een paar weken rust, maar 11 januari staat de volgende wedstrijd weer op het programma. Hopen op weer een mooie en spannende wedstrijd.

Door: Amber