Hellas D2 komt sterk terug en neemt de punten mee naar Nunspeet.

Zaterdag 14 december reist het team af naar Putten om tegen de Meeuwen te spelen.

In het eerste kwart van de wedstrijd ging de strijd gelijk op, waar de ballen van Hellas er niet in gingen, lukte het de Meeuwen wel om Nunspeet op grote achterstand te brengen.  Tussenstand op dat moment was 4-2 voor de Meeuwen.

In het tweede kwart van de wedstrijd begonnen de Nunspeters elkaar beter en beter te vinden, Hellas maakte de achterstand goed door goed te verdedigen en tijdens het aanvallen te scoren waardoor de rust ingegaan werd met 8-4 voor de Meeuwen.

In het derde kwart van de wedstrijd golfde het spel op en neer, het publiek werd door de beide ploegen genoeglijk vermaakt en lieten zich daardoor horen met oe’s  en aahhh’s.

De wedstrijd werd steeds spannender en vele ballen ging net mis, rolde over de rand van de korf er net weer uit. Toch was het Hellas dat de stand gelijk trok en het laatste kwart ging dan ook in met een kleine voorsprong.

De vierde kwart van de wedstrijd was een kopie van de derde, het spel ging steeds sneller heen en weer waarbij Hellas de betere kansen kreeg en deze ook wist te benutten Ze kwamen op voorsprong

9-10. Hellas moest steeds meer gaan verdedigen en kwamen nog nauwelijks aan aanvallen toe in de laatste minuten. Na een foute ingreep bij het verdedigen kregen de Meeuwen nog een straf worp te nemen.

Het werd stil op de tribune, gaat de bal erin of niet, en…… mis de bal werd onderschept door Hellas en een gejuich ging op binnen het team. Nog een minuut te spelen, het uitverdedigen werd slordig maar gelukkig wisten de Meeuwen niet meer te scoren en zelfs de laatste kans voor de Meeuwen in de laatste seconden ging er niet in zodat de winst voor Hellas werd.

Hellas heeft hard gewerkt zowel verdedigend als aanvallend werd er goed gespeeld.

Het team onder leiding van Henrieke en Jesse waren door het dollen heen.

Het publiek had genoten en beide teams kregen dan ook applaus vanaf de tribune.

De spelers van de D1 bedankt voor de aanvulling, ouders bedankt voor het rijden en supporteren.

Start opstelling:

Verdedigend  Lysanne (C en h), Amber (h), Amy en Maartje