Dik verdiende overwinning D2!

Zaterdag 11 januari 2020

Vandaag speelde Hellas D2 thuis tegen Wolderwijd D1(Zeewolde)

In het aanvalvak werd begonnen met  Zoë, Caitlin, Maartje en Esmee en in de verdediging stonden Lysanne, Sander, Michelle en Amy.

Na twee weken vakantie waren ze er helemaal klaar voor. Het tempo lag gelijk mooi hoog en de ballen bleven verdacht veel op de aanvalskant van het speelveld van Hellas. De eerste minuten had het verdedigingsvak niet veel te doen. Hellas valt goed aan, maar de bal lijkt niet in de korf te willen, het blijft bij pogingen. Wolderwijd heeft 2 korte acties, maar Hellas blijft goed terug komen. Ze spelen heel goed, maar nog even zonder resultaat.

Een goed begin is het halve werk, dus na een wissel van het verdedigingsvak naar het aanvalsvak scoort Lysanne de 1-0 met een mooi schot. Nog 2 prachtige acties later neemt Wolderwijd het over, Hellas verdedigt prima en weet de bal gauw weer te veroveren. Hellas zet mooie acties op touw, maar deze worden nog niet verder beloond. Met nog 4 minuten op de klok krijgt Wolderwijd de bal terug en scoren zij de 1-1. Hellas komt sterk terug, Lysanne scoort, maar scheids geeft aan dat deze verdedigd is. Ze blijven goed spelen tot de rust aanbreekt.

Het derde kwart staan Caitlin, Emma, Amber en Esmee in de aanval en Lysanne, Michelle, Zoë en Amy in de verdediging. Wolderwijd begint, maar Hellas neemt het roer al gauw over. Na een aantal keren over en weer weet Hellas de bal te krijgen en scoort Emma de 2-1 met een prachtig schot! Nog 7 minuten te gaan in deze ronde… Wolderwijd krijgt een goede kans, maar mist. Hier kwamen we goed weg. Hellas en Wolderwijd wisselen elkaar af en uiteindelijk weet Esmee er 3-1 van te maken met een prachtig schot van voren.

Het laatste deel van de wedstrijd breekt aan en Na 2 minuten is het Lysanne die met een doorloopbal de 4-1 maakt. Nog geen minuut later vindt Lysanne het nog niet genoeg en met wederom een doorloopbal wordt het 5-1. Tussendoor komt Maartje nog even in het veld voor Amy en Sander wisselt Esmee nog even af. Lysanne scoort 6-1 met een geweldig afstandsschot. De laatste 5 minuten gaan in en het balbezit wisselt zich elke keer af en beide partijen spelen goed. Op deze manier spelen ze de wedstrijd uit en mag Hellas heel trots zijn op deze gespeelde wedstrijd! 6-1 winst in the pocket!

Ze worden beloond door de trainers met een heerlijk ijsje. Op naar de volgende wedstrijd op 25 januari 12.30 in de Brake tegen Wit-Blauw/Green Organics D2.

Door: Amy