Hellas’63 stelt orde op zaken tegen Rood-Wit

Afgelopen zaterdag 28 april mocht Hellas’63 in Nunspeet aantreden tegen Rood-Wit uit Wezep. De uitploeg werd kampioen in de zaal en sprokkelt op het veld in de tweede klasse aardig puntjes bij elkaar. Hellas’63 zit in een slechte reeks en wonnen sinds de zaal geen enkel duel. Als de Nunspeters niet in degradatiegebied willen komen, dan moest deze wedstrijd gewonnen worden tegen de nummer 7 van de competitie.

Na het startsein was het gelijk duidelijk wie er wilde winnen. De thuisploeg kwam snel op een 4-0 voorsprong, door de scores over verschillende schijven. Hellas’63 vergat dit door te pakken, waardoor Rood-Wit op 4-4 kwam. Het vervolg van de eerste helft ging gelijk op. De thuisploeg nam de voorsprong, waarna Rood-Wit weer op gelijke hoogte kwam. De laatste 10 minuten voor rust, waren voor de thuisploeg. Via 10-10 kwam Hellas’63 op een 14-10 voorsprong. Hellas leek met een gat van vier punten de kleedkamer in te gaan, maar Rood-Wit scoorde vlak voor tijd toch nog. Ruststand 14-11.

De thuisploeg laat het vooral verdedigend liggen. Als je 4-0 voorkomt, dan moet je het verdedigend niet weggeven. Rood-Wit was zuiver vanaf de vrije ballen en bestrafte de fouten van de thuisploeg, waardoor ze gemakkelijk op gelijke hoogte komen. De focus in de tweede helft ligt op de verdediging.

Toch was het Rood-Wit die als eerste scoorde na rust. Via een vrije bal kwam Rood-Wit was het gat nog maar 2 punten. Het spel van beide ploegen was niet goed, maar de spanning maakte een hoop goed. Rood-Wit kwam dichtbij via 16-15, 17-16 en 18-17, maar op gelijke hoogte kwam de uitploeg niet meer. Uiteindelijk scoorde Hellas 5 minuten voor het einde de laatste treffer, waarop Rood-Wit niet meer kon antwoorden. De prima leidende scheidsrechter floot af bij een eindstand van 19-17.

Door de winst staat Hellas op een comfortabele 4e plek. Het gat met degradatie is 5 punten, met nog 3 wedstrijden te spelen. Volgende week mogen de Nunspeters op bezoek bij de noorderburen, Elburg. Zij staan met 3 punten op de laatste plaats. Als Hellas de 2 punten meeneemt uit Elburg, dan is de degradatie van Elburg een feit.