Hellas 63 laat punten liggen bij TOP in Vroomshoop

Afgelopen zaterdag 14 april stond de uitwedstrijd tegen TOP op het programma. TOP is een bekende ploeg voor de Nunspeters. Vorig jaar veld werd het kampioenschap van TOP nog ontnomen door in Vroomshoop te winnen. Eerder dit seizoen werd in een moeizaam duel ook gewonnen van TOP. Op papier was het mogelijk om te winnen, maar er moest wel volle bak gegeven worden.

Hellas speelde in een gewijzigde opstelling door de afwezigheid van Willem Hofman. Op zijn plek speelde SamuĆ«l Geurts. Hellas’63 startte de wedstrijd beter dan TOP. Hellas’63 pakte de voorsprong van 2 of 3 punten en kon deze vasthouden tot vlak voor rust. Top kwam in de laatste minuten nog gelijk, maar beide ploegen gingen rusten met een 10-11 ruststand in het voordeel van de uitploeg.

De tweede helft was niet goed van de uitploeg. Veel schoten waren te kort en het leek vertrouwen in de afronding te missen. TOP schoot ook niet scherp, wat leidde tot een tweede helft met weinig doelpunten. De Nunspeters wisten zelfs maar vier keer te scoren in 35 minuten, terwijl de kansen er zeker wel waren. Top scoorde drie keer meer dan de uitploeg en pakte daarmee de overwinning 17-15.

Door dit verlies staat Hellas’63 na 2 wedstrijden na het zaalseizoen nog op 0 punten, terwijl de ploegen onder de Nunspeters hier en daar al punten bij elkaar sprokkelen. De zwart-witten zullen in de aankomende weken punten moeten gaan pakken, om niet in gevaar te komen van de degradatiestreep. Aanstaande zaterdag moet dit beginnen tegen DOS-WK om half 4 op de Wiltsangh.