Hellas’63 verliest van sterk Exakwa.

Zaterdag 31 maart stond de eerste wedstrijd van de veldcompetitie op het programma. Na het eerste deel van het veldseizoen stond Exakwa ongeslagen bovenaan. Toch leken er kansen, doordat Exakwa in de zaal in een andere poule maar 16 punten had gepakt. Hellas’63 was knap op een tweede plek geëindigd met 20 punten.
In de beginfase van het duel gingen beide ploegen gelijk op. Er werd scherp geschoten wat al snel leidde tot een 4-4 tussenstand. Op dit moment schakelde Exakwa een tandje bij en pakte ze de voorsprong tot 10-5. Waar Exakwa scherp bleef schieten, verzilverde Hellas’63 niet de kansen die ze kregen. De voorsprong van Exakwa kwam voor rust niet meer in gevaar en beidde ploegen gingen de kleedkamers in met een ruststand van 15-10 in het voordeel van de thuisploeg.
Ook na rust werd hetzelfde beeld getoond als het laatste gedeelte van de eerste helft. Exakwa liep verder uit tot 19-11. Hellas’63 kon niet meekomen met de afrondingspercentages van Exakwa. Daarnaast werd verdedigend nog teveel cadeau gegeven, waardoor de wedstrijd halverwege de tweede helft gespeeld leek te zijn. Beide ploegen scoorden over en weer, maar dichterbij kwam de uitploeg niet meer. De scheidsrechter floot af bij een eindstand van 31-21.
Er waren zeker kansen om meer uit het duel te halen voor de uitploeg. Alleen kwam de ploeg weinig in het vertrouwde spel van de zaalcompetitie. Daarnaast hielp het knollenveld van Exakwa niet in het voordeel van de zwart-witten. Exakwa was de betere ploeg op meerdere vlakken. Over twee weken wacht de volgende competitiewedstrijd tegen TOP in Vroomshoop. Eerder dit seizoen werd in een moeizaam duel gewonnen. Wil Hellas’63 niet in de buurt komen van de onderste regio, dan moet die wedstrijd gewonnen worden.