Hellas’63 ontneemt Top het kampioenschap

Onder tropische omstandigheden trad Hellas’63 afgelopen zaterdag aan tegen Top die bij winst kampioen zou worden. Hellas’63 had zich al veilig genesteld op de 3e plek en kon niet meer naar boven of onder. Je zou zeggen dat er niets meer op het spel stond, maar… niets was minder waar! Juventa (de directe concurrent van Top) begon al vroeg in de week met hun onderhandelingen en de deal was gesloten: bij winst komen er vier kratten bier, een fles wijn en wat sixpacks ratler onze kant op. Met de afsluitende bbq die avond in het vooruitzicht leek ons dit een prima aanbod! Oja, Top van het kampioenschap afhouden klonk ons ook als muziek in de oren!

Helaas waren Lennard Vinke, Noella Klein en Edith Bosch afwezig, maar gelukkig kon Bierlee beschikken over – onze kersverse bruid –  Mariëlle Pul (of moeten we nu Fidder zeggen?)! Ook Anneloes Vonck en Samuel Geurts waren van de partij.

Bierlee: “Onder deze omstandigheden kun je niet 2×35 minuten alles geven. Dus besloten we het te doseren. Rustig onze kansen afwachten.” Top was de eerste 5 minuten van de wedstrijd de baas. Ze openden de score en leken iets scherper dan de Nunspeters. Maar na dat korte moment was al snel duidelijk dat Top niet in de vorm was die je wel nodig hebt om een kampioenschap binnen te slepen. Ze leken moeilijk tot scoren te komen en moesten van ver af schieten. Maar ook Hellas’63 had het niet makkelijk en het scoren verliep moeizaam. In een gelijk opgaande wedstrijd tot 5-5 kon Hellas’63 het eerste gaatje maken. Via Jannine de Jong, Niels van Leeuwen en Mariëlle Pul werd een voorsprong gepakt van 6-9. Net voor rust scoorde Top nog de 7-9.

Het uitgebreide kopje thee tijdens de rust leek Top meer goed te hebben gedaan dan de zwart witten. Ze kwamen scherp uit de startblokken en kwamen zo op voorsprong (11-10). Heel even leek het geloof op het kampioenschap terug te zijn in de ploeg. Maar via 5 doelpunten op rij via Jannine en Menno de Jong, Niels van Leeuwen en Samantha van de Brug werd dit gevoel al gauw weggenomen. Maar Top gaf niet helemaal op en met een aantal wissels wilden zij het verschil gaan maken. Het lukte ze om terug te komen tot 14-15, maar daarna was het op. Hellas’63 bleef scoren en Top kon niet meer meekomen. Eindstand 16-19, Juventa kampioen.

Bierlee: “Aan de overwinning hebben we niks meer, maar voor het moraal en om zo af te sluiten is fantastisch.” Op de terugweg zijn we nog even bij Hardenberg afgeslagen om de buit op te halen die we ’s avonds bij de afsluitende bbq goed konden gebruiken!