Hellas pakt definitief de derde plaats tegen Oranje Zwart

Afgelopen zaterdag 20 mei stond de wedstrijd tussen Hellas’63 en Oranje Zwart uit Zwolle op het programma. Oranje Zwart stond stijf onderaan met nul punten uit 12 duels. Bierlee wees zijn ploeg erop dat een ploeg die nul punten heeft, natuurlijk wel kan scoren. Met andere woorden, Hellas moet de ploeg niet onderschatten en volle bak de wedstrijd ingaan.
Het eerste aanvalsvak had moeite om het gat van de korf te vinden. Zeker de eerste helft waren de aanvallen erg statisch, waardoor het voor de Zwollenaren makkelijk werd om te verdedigen. Pas later in de wedstrijd kwam er meer beweging in de ploeg. Het was de uitploeg ook die vrijwel de hele eerste helft aan de goede kant van de score stond. Hellas kwam gewoon niet in hun bewegelijke snelle spel. Beide ploegen gingen rusten met 8-9 stand.
In de tweede helft moesten de Nunspeters dan maar het verschil maken. Gelukkig viel het eerste doelpunt na rust aan de goede kant. Het antwoord van Oranje Zwart liet lang op zich wachten, maar gelukkig kon Hellas de voorsprong overnemen, 12-10. Het vervolg van de tweede helft ging op en neer. Via 13-12 en 16-13  werd het zelfs 16-16 en leek het erop dat de Zwollenaren hun eerste punt ging pakken. Gelukkig pakte Hellas in de slotfase de voorsprong en had de uitploeg veel pech in de afronding. Met nog één minuut te spelen werd de bal in het laatste aanvalsvak gehouden. De scheidsrechter floot af bij de eindstand van 17-16.
Hellas houdt twee punten over aan deze wedstrijd, terwijl het ook zomaar de punten had kunnen delen. Met deze twee punten stelt Hellas de derde plaats veilig en kan het zich zonder druk klaarmaken voor de kraker tegen TOP. De ploeg uit Vroomshoop kan namelijk zaterdag thuis kampioen worden, nadat ze verloren hadden in Hardenberg tegen Juventa. Uiteraard zal Hellas zijn sportieve plicht doen en de punten niet aan TOP cadeau geven.
Na de wedstrijd tegen Oranje-Zwart werd er afscheid genomen van een aantal mensen uit het eerste. Speelster Samantha van de Brug, die jarenlang in het eerste heeft gespeeld, nam na 12 jaar Hellas 1 afscheid van het eerste. Daarnaast vertrekt speelster Jannine de Jong voor een periode naar het buitenland. Tot slot vertrekt coach Bierlee naar het concurrerende Elburg.