Hellas´63 geeft ruime voorsprong weg tegen DKOD

Hellas´63 mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen een bekende tegenstander, DKOD. Het was de vierde ontmoeting van het seizoen. De eerste drie eindigden in het voordeel van de Nunspeters. DKOD staat bekend als een stugge ploeg met veel lengte, die het met name in thuiswedstrijden tegenstanders erg lastig kan maken. Samuel Geurts en Anneloes Vonck mochten vanaf het begin van de wedstrijd aantreden.

Hellas´63 schoot vol overtuiging uit de startblokken en stond binnen de kortste keren op een 0-4 voorsprong. Hierna kwam DKOD echter beter in de wedstrijd en verkleinde het gaatje tot twee punten. Hierna had de uitploeg de touwtjes stevig in handen en stond sterk te verdedigen. Van 4-6 liep Hellas’63 weg naar een 5-12 ruststand.

De ruststand leek een veilige marge om de punten mee naar huis te nemen. DKOD begon echter scherp aan de tweede helft en scoorde in de eerste vijf minuten vijf keer. Het was weer een wedstrijd en de voorsprong bleef continue één of twee punten. Veel goede aanvallen speelden de Nunspeters echter niet meer en DKOD voerde de boventoon. In de slotfase klapte de thuisploeg erop en erover en pakte het twee punten: 20-18.

Een zure nederlaag voor Hellas’63, die het echter volledig aan zichzelf te wijten heeft. De ploeg kon het niet opbrengen om twee helften goed te spelen. Voor de ranglijst heeft de nederlaag nog geen gevolgen. Hellas’63 blijft derde, DKOD vierde. Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd op het programma, tegen de hekkensluiter Oranje Zwart. Aanvang 15.30.