Complete off-day voor Hellas’63

Afgelopen zaterdag speelde Hellas’63 tegen Rheko uit Rheden. De thuiswedstrijd werd met moeite gewonnen, maar het verschil op de ranglijst is aanzienlijk. Hellas’63 bezet de derde plek, de ploeg uit Rheden de zevende.

Vanaf de eerste minuut ontbrak de echte overtuiging bij de Nunspeters. Verdedigend stond het nog vrij aardig, maar door teveel korte aanvallen kreeg Rheko veel tijd om te scoren. De gehele eerste helft was het stuivertje wisselen, de ploegen pakten beiden een voorsprong zonder deze echt uit te kunnen bouwen. Bij een ruststand van 7-8 was er nog niks aan de hand, maar moest het spel wel beter.

De tweede helft was nog slechter dan de eerste. De afrondingspercentages daalden, het spel werd statisch en verdedigend slopen de foutjes erin. Rheko was lang niet bij machte om weg te lopen, maar had wel geruime tijd de overhand. In het laatste kwartier ging de thuisploeg erop en erover. Met slechts vijf doelpunten in de tweede helft van de Nunspeters floot de scheidsrechter af bij een stand van 15-13.

Een teleurstellend resultaat en een groot contrast met vorige week. Toen werd de nummer twee van de competitie overtuigend aan de kant gezet. Na deze nederlaag is Hellas’63 niks opgeschoten en stat het aan de bovenkant van de middenmoot. Komende zaterdag speelt de ploeg opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal tegen HHV.

Doelpuntenmakers: Niels van Leeuwen 4 (1), Lennard Vinke 3, Willem Hofman 3 (1), Jannine de Jong 1, Samantha van de Brug 1, Dennis Bouw 1.