Sterke overwinning van Hellas’63 op Juventa

Afgelopen zaterdag 1 april stond de eerste wedstrijd van de hervatting van het veldseizoen op het programma. De formatie van Bierlee mocht direct aantreden tegen geduchte tegenstander Juventa uit Hardenberg. Laatstgenoemde maakt een sterke indruk dit seizoen en de afgelopen 2 duels werden dan ook kansloos verloren. Bierlee: “Vooraf gezien verwachtte ik een pittige wedstrijd. Juventa heeft het laatste jaar flinke stappen voorwaarts gezet.” Juniore Edith Bosch startte in de basis en was met 5 doelpunten uitblinkster van de wedstrijd.

“Vooraf hadden we denk ik een goed tactisch plan op het spel van Juventa” aldus de trainer van de zwart witten: “Vanaf het begin van de wedstrijd heeft de ploeg zich hier aan gehouden.” Hellas’63 opende de scoren middels een mooie omdraaibal van Klein. Dit was het begin van de sterke start aan Hellas’63 zijde. Via 3-0 kon Juventa aantekenen voor 3-1. Maar er was geen vuur aan de zijde van de geel zwarten en Hellas’63 kon hier gemakkelijk gebruik van maken. Via goede en geduldige aanvallen dankzij het sterke rebound en steun werk van de Jong (twee maal) aan de ene kant en Vinke samen met Klein aan de andere kant kon de ploeg veelvuldig herhalen en tot scoren komen. Op een 9-3 voorsprong kreeg ook Juventa het even op de heupen en er werd om en om door gescoord tot een 13-8 voorsprong bij rust.

In de rust werd afgesproken dat de ploeg goed op zoek bleef gaan naar de juiste kansen en geduldig bleef. Direct na rust schoot Edith Bosch haar 3e doelpunt van de middag binnen en kon Juventa ook tot scoren komen (14-9). Daarna bleef het lange tijd stil aan Juventa zijde en konden de zwart witten gemakkelijk uitlopen naar 19-9. Bierlee: “Juventa had geen antwoord op ons spel, maar was ook niet in de vorm die we van ze gewend zijn.” De wedstrijd wordt rustig uitgespeeld met als eindstand 24-16.
De trainer is tevreden over het vertoonde spel: “Credits aan mijn team. Aanvallend waren we zeer gedreven om tot scoren te blijven komen. We zijn geen moment in gevaar gekomen.”

Doelpunten: Niels van Leeuwen 7 (2), Edith Bosch 5, Willem Hofman 5 (2), Samantha van de Brug 3, Noella Klein 2, Jannine de Jong 1, Menno de Jong 1