Hellas’63 verliest in zwak duel van DWS

Zaterdag 8 februari speelde Hellas’63 het uitduel tegen DWS in Kootwijkerbroek.  De ploegen kennen elkaar ondertussen en het is altijd maar de vraag wie de punten mag houden. Het thuisduel werd vrij gemakkelijk gewonnen door de zwart witten, maar deze zaterdag was daar weinig van terug te zien.

Marielle Altena startte vandaag in de basis en zal ook voor de rest van het seizoen de selectie versterken. Marielle Pul vertrok vorige week voor stage naar Suriname. Ook Niels van Leeuwen was vandaag afwezig dus er werd in een ietwat gewijzigde samenstelling gespeeld.

DWS nam het initiatief en scoorde direct 1-0. Vervolgens was het Vinke die na vijf minuten spelen de aansluiting voor zijn ploeg via het schot wist te maken. Tot 2-2 is de wedstrijd nog redelijk gelijkwaardig, maar vanaf dan neemt DWS het voortouw en loopt al snel uit 7-3. De zwart witten komen er op dat moment niet aan te pas. Er worden verdedigend verkeerde keuzes gemaakt en aanvallend wil het niet lopen en worden er verkeerde kansen gepakt. Het spel van de Nunspeters is op dat moment echt zwak en DWS maakt hier dankbaar gebruik van. Met 10-5 worden de kleedkamers opgezocht.

Voor Hellas’63 is vijf punten verschil nooit een reden om de wedstrijd voor gespeeld te laten en in de kleedkamer wordt afgesproken hoe er gespeeld gaat worden en welke foutjes eruit moeten.

Het voornemen om er voor te gaan wordt door de acht van Hofman goed opgepakt en de schouders worden er onder gezet. Beetje bij beetje kruipt de ploeg dichterbij en heeft het betere van het spel, maar weet vooral verdedigend DWS vast te zetten. Met nog 4 minuten spelen is het gelijk (12-12) en lijkt alles nog mogelijk. Maar het is DWS dat het hoofd koel houdt en via twee mooie schoten de winst naar zich toe trekt (14-12).

Een wedstrijd waarin een enkele speler van Hellas’63 zijn of haar niveau heeft behaald. Op naar Dos!

Doelpunten: Dennis Bouw 4 (1), Lennard Vinke 4 (2), Jannine de Jong 2, Menno de Jong 1, Samuel Geurts 1