Hellas’63 sluit seizoen af met monsterzege

“ Vooraf hadden we erop gerekend dat EKC2000 alles op alles zou zetten om twee punten binnen te halen en dan te hopen op een beslissingswedstrijd. Aan hun spel was niet terug te zien dat ze voor de winst gingen.” Jannine de Jong speelde afgelopen zaterdag met Hellas’63 de laatste zaalwedstrijd en kreeg de tegen degradatie spelende EKC2000 op bezoek. Hellas’63 zelf was twee weken geleden al veilig gespeeld.

Bierlee kon beschikken over zijn complete selectie en startte met Niels van Leeuwen, Menno en Jannine de Jong en Bernice Vlijm in de eerste aanval. Verdedigend startte het damestweetal Mariëlle Pul, Samantha van de Brug, Dennis Bouw en de van blessure terugkerende Alex Smienk.
Van Leeuwen opende score met een strafworp (dankzij Menno de Jong) en een schot. Het tweede aanvalsvak van Hellas’63 had wat opstartproblemen en werd door het matige verdedigen van EKC2000 verleid tot vroege schoten, waardoor de bal te snel onderschept werd. Hiervan maakte EKC2000 dankbaar gebruik en trok de stand gelijk, 2-2. Vlijm scoorde 3-2 met een mooie doorbraakactie en vervolgens nam EKC2000 voor het eerst en het laatste het initiatief in deze wedstrijd. Met twee goed uitgespeelde korte kansen pakten zij de voorsprong. Bierlee: “We voerden onze looplijnen niet goed uit waardoor we moeite hadden met EKC2000. Gelukkig schrokken we bij 3-4 wakker.” Pul maakte met een prachtig schot gelijk en gaf daarmee het startschot van vier doelpunten op rij (van Leeuwen, Menno de Jong, van de Brug). Met een 7-4 voorsprong was de ploeg lekker op dreef. Het was na twintig minuten spelen dat Vlijm het veld moest verlaten door een knie blessure en vijf minuten later de net ingevallen Noëlla Klein met een enkelblessure. Het uitvallen van twee basisspelers in tien minuten bracht de ploeg duidelijk even van slag bracht. EKC2000 kon hier gebruik van maken en scoorden nog even met de thuisploeg mee. Met een 10-7 ruststand werden de kleedkamers opgezocht.

In de kleedkamer gaf Bierlee aan tevreden te zijn met het spel en dit uit wilde bouwen. “Ik hoopte dat het ons een keer zou lukken om een kwartier voor tijd de wedstrijd al in ons voordeel te beslissen en dit was dan ook de opdracht voor de tweede helft.” Hellas’63 startte de tweede helft goed, maar EKC2000 kon nog mee komen tot 13-10. Vanaf dat moment lijkt Hellas’63 het juiste recept gevonden te hebben. Jannine de Jong: “ Waar wij bij ons in het vak de eerste helft nog heel erg zoekende waren naar hoe we moesten spelen hebben we de 2e helft ervoor gekozen veel met de dames onder te lopen en dat werkte. Menno en Niels waren op schot en dan moet je hun blijven uitspelen waar mogelijk!” Met zes doelpunten op rij(Bouw, Smienk 2x, Menno en Jannine de Jong, van de Brug) wordt de genadeklap aan EKC2000 gegeven. Bierlee: “Met deze reeks doelpunten maakten we de wedstrijd af en voor mijn gevoel had EKC2000 er daarna geen zin meer in. Met nog vijfentwintig minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld.” Hellas’63 bleef lekker doorscoren en mocht in de laatste zaalwedstrijd het doelsaldo nog iets bijschaven. “We werkten aan ons doelsaldo en met 26 doelpunten het seizoen afsluiten is een goed voorteken voor het veld.”

Na afloop is de ploeg uiteraard blij, maar grote domper op de wedstrijd blijft, ondanks het verdienstelijk invallen van Mariëlle Altena, de uitval van Bernice Vlijm en Noëlla Klein. Jannine de Jong vindt het zuur dat haar vakgenootje (Vlijm) uitgevallen is. “Net nu ze weer terug is van haar knieblessure en terug aan het komen is, valt ze uit! Ik hoop echt dat het meevalt, maar ik ben er bang voor.” Ondanks deze tegenvaller vindt ze het een goede zaak dat haar ploeg nu al twee wedstrijden op rij met het hele team scoort. “Waar we eerst afhankelijk waren van onze
puntspelers speel je nu over alle vlakken waardoor je gevaarlijker en minder voorspelbaar wordt, dit geeft weer hoop voor het komende veldseizoen waar we er nog hard aan moeten trekken om degradatie te ontlopen. Maar als ik naar de afgelopen wedstrijden kijk is dat zeker niet onmogelijk. We zijn gegroeid dit zaalseizoen vooral op scorend gebied, maar zeker ook in de koppies omhoog houden en blijven gaan tot het laatste signaal geklonken heeft!”